studium generale

talen: ennl

Hier vindt u het programma voor 2022. We organiseren lezingen op de 2e zondag van de maand, vanaf 15:00 uur. De lezingen duren 45 - 60 minuten, na afloop is er ruimte voor vragen en discussie.

In 2022 verkennen we Amersfoort. Welke interessante wetenschappers wonen of werken er in de buurt? Hieronder vindt u een begin van onze zoektocht. Meer sprekers en meer informatie over de lezingen volgt.

Lezingen beginnen om 15:00 in het auditorium van De WAR, Heiligenbergerweg 34 in Amersfoort. U hoeft niet te reserveren. Toegang is op basis van donaties na de lezing.

15 januariĀ Over de wetenschap van verbondenheid - door Mark Scholten

We leven in een wereld van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken zoals inclusiviteit, kunstmatige intelligentie en klimaatverandering. De gangbare wetenschap kijkt hiernaar als aparte fenomenen. Maar zijn dit eigenlijk wel losstaande verschijnselen? Mark Scholten neemt ons mee in een ander wetenschappelijk perspectief waarin verschijnselen juist voortkomen uit de verbondenheid van vele onderdelen in een complex systeem. Hij vertaalt dit dynamische en universele perspectief op de wereld naar onze alledaagse ervaringen om ingewikkelde maatschappelijke problematiek beter te begrijpen.

12 februari (nog niet bekend)