jeroenvandersluijs

Dr. Jeroen P. van der Sluijs (1965) is Associate Professor wetenschapstheorie aan de Universiteit Bergen en (deeltijd) Universitair Hoofddocent nieuwe risico’s bij de afdeling Milieu-Natuurwetenschappen, Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Utrecht. Jeroen studeerde scheikunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op omgaan met onzekerheden en controversen in risicoanalyse van klimaatverandering.

Hij doet al ruim twintig jaar multidisciplinair onderzoek dat zich richt op het begrijpen van wetenschappelijke controversen over milieu- en gezondheidsrisico’s en het beter omgaan met wetenschappelijke onzekerheden in adviezen van wetenschappers aan beleidsmakers. Denk hierbij aan complexe risico’s, zoals klimaatverandering, nanodeeltjes, elektromagnetische velden, of bijensterfte. Jeroen vindt het belangrijk om transparante en beleidsrelevante kennis te produceren. Hij is vooral gefascineerd door vraagstukken die gekenmerkt worden door zowel grote wetenschappelijke onzekerheden als grote maatschappelijke belangentegenstellingen.

Hij publiceerde 77 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en 27 hoofdstukken in wetenschappelijke boeken over uiteenlopende milieu- en gezondheidsrisico’s en is veelgevraagd spreker op internationale wetenschappelijke congressen. Jeroen is lid van de Gezondheidsraad (Signaleringscommissie Gezondheid en Milieu) en is adviseur van onder meer de Bijenstichting en het Kennisplatform Elektromagnetische velden.

klik hier voor Jeroen's website

languages: ennl