salon

Universiteit Amersfoort organiseert vanaf eind 2011 op gezette tijden een Salon, waarin de laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd.

In de 17e en 18e eeuw werden er in Europa regelmatig Salons gehouden. Een salon was een gelegenheid bij iemand thuis waar filosofen en denkers hun denkbeelden uit konden wisselen, of uitvoerende kunstenaars hun kunnen vertoonden. Tijdens de Verlichting speelden salons een grote rol in het ontstaan van de Verlichtingsfilosofieën. Wij blazen de Salon nieuw leven in omdat we vinden dat innovatie, filosofie en kunst elkaar nog steeds kunnen versterken en verrijken.

Tijdens deze eerste salon is er een gevarieerd programma met lezingen, demonstraties, concerten, workshops, voorstellingen, beeldende kunst en proefjes voor jong en oud. De Salon wordt gehouden tussen 14:00 en 22:00 uur op het terrein van de War. We vragen geen entree voor de meeste activiteiten, maar vragen u wel een bijdrage achteraf naar wat u het waard vond. Er kan helaas nog niet gepind worden.

Aan het programma wordt nog volop gewerkt, kijk vooral op de dag zelf nog even wat er te doen, zien of horen is. Het meest actuele programma vindt u hier:

>> Programma Salon Universiteit Amersfoort

nl