aantrekkelijkalternatief

Het Aantrekkelijke Alternatief

“Als je me vraagt mee te gaan op reis,
vertel me dan niet eindeloos over het land dat ik achterlaat,
maar schets me waar je reis heen gaat.”

De problemen kennen we nu wel, ‘t is crisis: Economie, Energie en Ecologie… en wat is dan de oplossing?

Visie ontwikkelen op 21 september 2013 van 9:30 tot 17:00

Na een dag van werken, bespreken, (over)peinzen, terugkoppelen, schaven en fijnslijpen ligt er om 17:00 er een Aantrekkelijk Alternatief voor Nederland in beeld, vorm, schets, geluid, geur & kleur. We nodigen Keynote Listeners uit om van 16:00 tot 17:00 de verzamelde beelden en ideeën mee te nemen.

Hoe ziet de dag er uit?

We verdelen ons over verschillende aandachtsgebieden, in afwisselende werkvormen die helpen om op deelgebieden oplossingen te schetsen. In de middag gaan we aan de slag met het selecteren en filteren, maar vooral het samenvoegen van de gecreëerde beelden. Dit met als doel drie korte presentaties aan de Keynote Listeners te geven.
Hierna stopt het verhaal niet, we kunnen de beelden verder uitdragen, uitwerken en verder delen.

Aanmelden

frissewind

Stuur je gegevens via een mail aan: aanmelden@aantrekkelijkalternatief.nl
Je ontvangt dan een bevestiging van de aanmelding. Verdere gegevens over de dag worden tijdig toegestuurd. Eventuele vragen kun je ook via hetzelfde mailadres kwijt.

Paar punten om aan te denken

Zorg dat je ongeveer bekend bent met de problemen, dus begrippen als “geld = schuld”, “peakoil”, “klimaatverandering”, “armoede”, “voetafdruk”, etc.. Een voldoende basis vind je hier. Dan hoeven we die hele discussie niet te voeren.

Je hoeft (gelukkig) niet met een voorgekookte oplossing te komen. Een open houding en dialoog leiden zeker tot een goede uitkomst.

Het is geen gratis evenement, maar een burgerinitiatief. We vragen natuurlijk geen cursus- of workshopkosten. Echter de kosten voor de ruimte met faciliteiten, thee, koffie, lunch en borrel zouden we graag op basis van waardebepaling achteraf willen laten voldoen. Inzet van mensen geschied op basis van vrijwilligheid.

nl